Siyonist İsrail, 7 Ekim 2023'te Filistin'e saldırmaya başladı. Bölgede uzun süredir devam eden savaş, İşgalci İsrail'e büyük ekonomik yük getirdi. Çatışmanın yüksek maliyeti İsrail'de endişelere yol açtı.
EKONOMİK BÜYÜME DURDU
İsrail'de savaş başladığından beri askeri harcamalar arttı ve ekonomik büyüme özellikle boşaltılan sınır bölgelerinde durdu. Ekonomistler, İsrail'e yatırımın azalacağını ve halkın yüksek vergilerle karşı karşıya kalacağını aktardı. Çünkü savaş hükümet bütçesini zorluyor ve bu durum Siyonist yönetimi sosyal hizmetler ya da ordu arasında seçim yapmaya yönlendiriyor.
GÜNÜN EN ÖNEMLİ MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN ORDUYA ÇOK FAZLA PARA HARCANIYOR
Stockholm Uluslararası Barış Araştırma Enstitüsü'ne göre, İsrail hükümeti orduya çok fazla para harcıyor. İsrail, 7 Ekim 2023'te Gazze'ye başlattığı saldırı öncesi orduya 1,8 milyar dolar harcıyordu. Bu miktar geçen yılın sonunda yaklaşık 4,7 milyar dolara çıktı.
KÜÇÜLME DEVAM EDİYOR
İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırıyı takip eden üç ayda ülkenin ekonomisi %5,6 oranında küçüldü. Bu ekonomik durum, Katil İsrail'in çoğunluğu zengin ülkelerden oluşan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'ne üye 38 ülke arasında en kötü performansı göstermesine neden oldu.
İsrail ekonomisi bu yılın ilk yarısında yüzde 4'lük bir büyümeyle kısmen toparlandı gibi gözükse de ikinci çeyrekte sadece yüzde 0,2 büyüdü ve küçülme devam etti.
SAVAŞIN İSRAİL'E BEDELİ
İsrail'de savaş birçok ekonomik yük getirdi. Askere çağırmanın artması ve askerlik süresinin uzatılması işgücü arzını kısıtladı. Güvenlik endişeleri yeni işlere yatırımı engelledi ve uçuşlardaki kesintiler birçok ziyaretçiyi ülkeden uzak tutarak turizm sektörüne zarar verdi.
Haber Kaynak : SABAH.COM.TR
"Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır."